Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Ryssland var inte vår fiende ändå. Många har redan dött i den nya pandemi. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Om du äter ett par gram C-vitamin varje dag så boostar du ditt immunförsvar. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

Alla måste ta pandemi på allvar om vi ska bli av med den

Bakterier och virus smittar via händer. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Smittstopp

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Handsprit hjälper inte. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Handspriten dödar inte alla virus. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Då kan bakterierna slå till. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Forte eller Smittstopp är mycket bättre alternativ.

Med bakteriedödande handtvätt kommer du mycket långt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Men ju mindre du rör dig bland andra desto mindre är risken för att du eller någon annan i din familj blir sjuk.

Vi kan få bukt med pandemiN om alla hjälps åt. Desinfektion info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

När det pågår en pandemi så måste vi strukturera om vår vardag. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Det är möjligt att man smittar även om man är symtomfri.

Brukar du desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Viruset kan föras vidare via varor.

Handla inte hela tiden!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Sydda dig så mycket som möjligt. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Oftast får du ett bättre resultat på det viset än om du använder vanlig handsprit.