Det är goda nyheter att mycket bra glukosamintabletter finns nu för tiden att handla på nätet till att behandla artros

Man behöver inte godta artrosen som ett nödvändigt ont som kommer tillsammans med åldern. Det finns faktiskt saker att göra och idag så är det känt att man med glukosamin kan mildra symptomen och få bukt med ont i leder och annat som beror på artros. Men måste man gå till apoteket för att kunna införskaffa de glukosamintabletter man behöver?

Varför funkar icke glukosamintabletter som vi handlar på apoteket?

Tyvärr är det många som insett att de glukosamintabletter som finns på apoteken inte alls ger den önskade effekten. Saken är den att läkemedelsindustrin har klassat detta kosttillskott som ett läkemedel och det har gett apoteken monopol.

Det är monopolet som gör att apotekens priser är skyhöga och kraftigt överstiger normala marknadspriser.

glukosamin

Flera studier av glukosamin har gjorts och resultaten visar att ett intag per dag av 1500 mg ger den bästa effekten. Detta rekommenderade intag oavsett om det har gällt knän, artros i fingrarna eller annan kroppsdel. Trots denna rekomendation får man bara 625 mg glukosamin per tablett när man handlar på apoteket.

Dessutom så rekommenderas man att ta max 2 tabletter per dag vilket alltså inte räcker för att ge den effekt som man är ute efter. Vad kan man göra? Gå till veterinären och köpa glukosaminpiller för djur? I hälsokostbutikerna finns både pulver och tabletter men kvaliten är osäker och dessutom är de avsedda för djur. Om du brukar handla online vet du redan att där brukar bra lösningar finnas.

Med tanke på allt vi sagt tidigare kan man finna glukosamin i tablettform på nätet

Fabrikatet GlukoPlus från Gelest AB är ett alternativ. Det här är glukosamin av hög kvalitet som är till för människor. Konstigt nog kan det som klassas i Sverige som läkemedel säljas av företaget i Storbrittanien som kosttillskott.

I Sverige så kan man köpa detta glukosamin online på till exempel allt-fraktfritt eller prisad, där det finns både pulver och tabletter. Etiketten säger häst eller hund men innehållet är alltså samma fina glukosamin som man som människa kan ha stor användning av.

Detta måste vara det bästa sättet att handla glukosamin till rätt pris och med hög kvalitet. Att det ovanpå allt detta är svenska butiker vi rekommenderar kan vara skönt att veta då de alltid följer svenska regler om e-handel.

Här några väsentliga punkter till en helhetssyn på artrosbehandling

Cirka tre veckor är den tid det tar förglukosaminet att börja verka. glukosamin för hundar Det är viktigt att du vet att det tar tid innan kroppen kommit gång att producera smörjmedel till lederna. Efter den tiden försvinner eller minskar smärtorna. Medlets reklam säger : Hjälper inom tre veckor.

Något man ska komma ihåg är att man trots glukosaminbehandling kanske inte helt blir av med värken. Det måsta vara en heltäckande behandling med rätt gymnastik för att få maximal effekt.

Sjukgymnaster, eller fysioterapeuter som de heter numera, kan visa lämpliga övningar som kan utföras i hemmet. Man kan prova om Yoga fungerar. Om man klarar det så kan en kortare promenad minska värken.

Kanske är den livsstil man har inte är den allra bästa för att minska eller slippa värken helt. Redan i 40årsåldern kan kroppens leder börja göra ont eftersom produktionen av smörjmedel har minskat.