Du vet väl att du kan skydda dig mot coronavirus på din arbetsplats

Är du en av dem som måste jobba mitt under brinnande coronavirus? Hur kan du få ett riktigt gott skydd mot coronavirus på en arbetsplats? Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

handsprit

Myten har levt kvar i många år. Alkospriten tog slut överallt. Som tur är fanns det bättre produkter att köpa.

Med en handtvål som fungerar som bakteriedödande och som klarar coronavirus har du ett riktigt fint virusskydd. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Faktum är att desinfektionssprit fungerar inte mot en förkylning, vinterkräksjukan eller influensa.

Huden kan ta stryk av handsprit. Först dödar den alla bakterier vi har på huden som där skyddar oss mot virus. Spriten är för svag för att ta död på virussorter.

Regelbunden användning av alkogel torkar ut händerna. Det löser upp fettet i porerna. Ofta leder det till att händerna torkar ut. Handsprit innehåller en massa kemiska ämnen.

Prova en vattenbaserad och katjonisk handdesinfektion istället.

Skippa handspriten helt enkelt. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp är en bra tvåltyp som dödar bakterier.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

På jobbet är det lätt hänt att vi glömmer att tvätta händerna. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Det är på liv och död just nu.

Bunkra upp med bakteriedödande tvål på jobbet så att det inte tar slut. bakteriedödande Prata med din närmaste chef om hur ni ska göra.

Lär dig använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Nu måste alla se till att man har ett bra skydd mot coronavirus. Viruset kan spridas överallt. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

Använd gärna den antibakteriell sprayen för att få ett extra skydd. Det här är enkelt att göra och folk kommer antagligen att uppskatta att du gör denna insats. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Nu kan du även köpa antibakteriell handdesinfektion som spray. Då är du skyddad. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.