En ejektorflaska hjälper dig att bli av med mossan

Mossan är för det mesta bara vacker att se på i skogen. I trädgården vill man ju inte ha den, därför kan du använda en ejektorflaska för att få bort den.

Om man köper Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo så får man ett bra ogräsmedel. Medlet dödar mossan och ger gräset chans att leva. Har man bara en vanlig trädgårdsslang, bra skor och lite tålamod så är det här ett riktigt bra sätt att få bort mossan på.

ejector

Så använder du en ejektorflaska för att få bort mossan på gräset

Det fungerar lite som en trädgårdsspruta. Man kopplar vattenslangen till dunken och kör. Det är en av de mest effektiva metoderna.

Den medföljande dunken har en automatisk blandning. Det är bara att koppla till slangen och sedan ge sig ut på promenad över gräset med tryckspruta för att spraya med lösningen.

GTI kan även användas på taket.

Om man vill så kan man använda GTI och Takrent Turbo på taket. Till detta får man en särskild ejektordunk som är avsedd för tak. Om man ska jobba med tak får man annat att tänka på.

För det första så bör man skrapa bort den mossa som man ser på taket med en skrapa. Vattnet kan man använda för att få bort lösa delar. Om det fastnar i rännan får man göra rent den.

Tak GTI tar bort det sista. Man låter medlet verka.

Det finns en enklare plan B men den tar längre tid. Spruta på rikligt med Bensaltensid eller Takrent Turbo. järnsulfatspridare Låt sedan mossan och påväxten regna bort, det tar ett antal månader.

Spara ejektorflaskan. Flaskan kan återanvändas. Blanda själv järnsulfat, 288 gram järnsulfat till en liter blandning. Järnsulfat är billigare än Mossa GTI. För tak kan man fylla på med Bensaltensid (Bensalkonklorid) eller Fulstopp.

Det finns tomma ejektorflaskor att köpa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på nätet.

Köp hos allt-fraktfritt.seHos dem kan du köpa Fulstopp. Det är gratis frakt.se har också egna konkurrerande varianter på Tak GTI, Mossa GTI med flera under egna namn.

Det blir billigare att beställa direkt från tillverkaren. Det brukar betyda bättre medel dessutom. Om man har för lågt vattentryck blir blandningen fel. Om man har starkare blandning så funkar det ändå.

Be om proffshjälp

Med ejektorflaskor ska man kunna göra arbetet själv. Att behandla ett tak kan ta några timmar och det är klart att man måste se till att ha nödvändig skyddsutrustning som skyddsglasögon, handskar och bra skor. För Takbehandling alltid ett munskydd, takmedlen har bensalkonklorid som aktiv ingrediens och den är starkt irriterande i halsen samt gör blad på växter vita (plasta över vid behov).

Man kan ju ta in hjälp av familjen men man kan göra det själv också. Om man anlitar företag så blir det ju ännu dyrare.

Man får helt enkelt avgöra hur mycket tid och pengar man vill lägga på projektet. Mossan måste ju bort.