Få rätt tabletter med tablettslagning

Tablettslagning är en viktig del i tillverkningen av egna tabletter. Tabletterna får inte utsättas för luftfuktighet som gör att man inte kan pressa som önskat och så måste man vara mycket försiktig med hantering av innehåll.

När du ska börja med tablettpressning måste du skydda dem mot hot. Det handlar om allt från kvalitet till den metod som används för tablettslagning.

magnesiumstearat

För att skydda tabletten mot fukt måste du svepa in den i ett hölje. Drageringen på tabletterna kan smaka riktigt illa ibland. Utan korrekt paketering kan tabletterna bli skadade.

För att klibba ihop tabletterna är mikrokristallinisk cellulosa det vanligaste. Doseringen är 20 % men det finns ingen övre gräns.

Om man vill ha ett släppmedel som skyddar bra kan man använda magnesiumstearat 0,5-1 %. Du kan köpa allt hos allt-fraktfritt.se.

Så lagrar du tabletter efter tablettslagning

Du kan säkra tabletterna på flera olika sätt. Du kan använda dig av olika steg. Det finns en hel del research inom lagring av mat och medicinprodukter. Då vet man vilka metoder för tablettpressning som är bäst.

Om du vill ha rätt hållbarhet så ska du använda rätt ingredienser.

På så vis kan man själv styra hållbarheten. När man använder sig av ingredienser som gör det svårare för fukt att ta sig in så är det mycket bra. Då håller de längre.

Ett hölje är kanske allra bäst. tablettpress
Tycker du att manglade produkter ser seriösa ut? Om den är helt förstörd så kan det ju vara svårt att äta den.

Du måste tänka på alla faktorer innan tablettslagning kan börja. Ingredienserna som används för att behålla form och skydda tabletten mot fuktighet får ju heller inte vara ett problem med övriga ingredienser. Du måste se till att tabletten är säker.

Används vatten i medicinska tabletter

Tabletter för medicin innehåller ofta vatten. Fria former av vatten kan reagera med annat innehåll i tabletterna. Det finns de som inte reagerar.

Vi kan ta majsstärkelse som ett exempel. Majsstärkelse innehåller ofta över 10 % fukt. Det är faktiskt så att dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa får en större reaktion.

Du måste utforma tabletten rätt

Ytan på tabletten blir som en skyddande barriär. Höljet ser också till att den fukt som finns i tabletten inte försvinner. Om tabletten blir torr så blir den svårare att använda.

Vid tablettpressning måste pulverblandningen vara tillräckligt stabil att kunna stans ut. Man provar sig fram. Man kan också köpa tillsatser som används för att stansa kapslar.