Hur vet jag att handdesinfektion verkligen skyddar mig?

Viruset finns i flera världsdelar. Att du vill hålla dina händer rena när du vet att det finns något som heter coronavirus är inte konstigt. Kan jag lite på handdesinfektion?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Den som blir sjuk kan bli allvarligt drabbad. Sjukdomen sätter vår sjukvård på hårda prov. HANDSPRIT hjälper oftast inte mot VIRUS.

antibakteriell

En antibakteriell tvål kan vara ett bra alternativ mot handdesinfektion handsprit mot virus

En tvål fungerar lika bra som handsprit. Experterna säger att handsprit mot virus inte är så effektivt som man kan tro.

Några av våra vanligaste virus tål handsprit. Influensavirus överlever handspriten.

handrengöring

Det är enkelt att bli smittad. Om man blir coronasmittad efter det så kan det vara farligt läge. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

Tvål biter bättre än handsprit mot virus. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Gör så här för att desinficera ytor

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

Du måste alltid tvätta händerna. Ha för vana att göra det jämt. Smittan finns runt omkring oss.

Brukar du använda ytdesinfektion hemma

Tvätta händerna noga varje dag. antiseptisk tvål Men så går du och tar i handtag där andra som bär på smitta har lämnat den efter sig. Då är du tillbaka på ruta ett igen och det är ju inte bra.

Om du köper och använder en antibakteriell spray så är det problemet lätt avhjälpt. Sprayen är smidig nog att användas överallt.

En bra bakteriedödande spray kan också användas på andra ytor som möbler, matvaror och sådant som du kommer hem med. Då minskar du smittan. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Sprayen löser det problemet.

Summering av hur du ska sköta din handdesinfektion på bästa möjliga vis

Jobba med handtvätt och tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. En vattenbaserad handdesinfektion gör sedan arsenalen komplett.