Kan man städa med både bikarbonat och bikarbonat?

Om man har bikarbonat hemma så vill man ju testa, men kanske kan man byta det mot bakpulver?

Om man ska städa större volymer så behöver man ju större burkar. Men det finns också andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

Bakpulver för bakning och för annat som måste göras därhemma

köpa

Om man ska baka så behöver man ju bakpulver. Bakpulver kan användas i många bakverk.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra och stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka enbart med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan inte använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? E500 är ett tredje namn, så visst är det så att kärt barn har många namn.

Det kan användas till städning

Bakpulver är en blandning av olika saker men natriumbikarbonat är en ren form. dricka bikarbonat Att städa med den rena formen ger bäst resultat.

Du kommer förstås även att se effekt med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp och användas i smet med ättika för att får det rent. Du får bäst effekt med den rena formen dock.

Om du vill göra en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Bikarbonat passar de flesta behov

Blanda inte ihop natriumkarbonat och bikarbonat med varandra. De båda finns på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

När man ser skillnaden så förstår man ju att bikarbonatet är klart bäst. Om du har det rena saltet så är det ingen fara. Det blir enkelt att få bort fläckar. Det är inte lika självklart omvänt.

Bikarbonat är verkligen mångsidigt. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och putsa silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Man kan ju ha det till annat också. På så sätt kan du klara det mesta!