Magnesiumstearat ser till att tabletten lossnar lätt från stansen

Tabletterna blir klara snabbt och är snyggare att se på. Ibland glömmer man bort att det ska finnas släppmedel i tabletter. Om det saknas kommer tabletterna att fastna.

Som släppmedel kan du använda magnesiumstearat. De gör att de inte fastnar i stansen. Formen håller sig och de är redo att paketeras.

Hur används magnesiumstearat inom medicinindustrin?

Det är inte konstigt att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter då det är vad det handlar om. Det är nästan detsamma som en ätbar tvål med stearat och magnesium.

Magnesiumstearat ger den blanka ytan. Dosera mellan 0,5 till 1%. Blanda det sist och inte alltför länge maximalt 5 minuter. Om tabletten blandas fel blir den skör.

Magnesium stearat är olösligt i vatten. Det levereras som ett pulver som du sedan pressar tabletterna av. Ämnet används också vid medicintillverkning.

Produktionen måste vara snabb

Idag så ska allting gå fort. Stansarna kan köra nonstop idag. Fleroperationsmaskiner kan också se till att tabletten som just har stansats kan föras vidare till räkning och packning.

Genom att automatisera tillverkningen har man också tagit bort risken för att bakterier sprids. Fel kommer alltid att inträffa men då kan man rätta till det och fortsätta produktionen.

En produktionsvolym på några tusen är inte ovanlig. Då använder den en stans. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då går det fort.

Ibland måste pressningen avbrytas för service. tablettpress
I varje fall inte då man använder sig av magnesiumstearat som släppmedel.

Det är viktigt att det flyter på. Ibland händer det dock att produktionen måste stoppas och det kan ta dit att lösa problemet. Tablettstansen skadas kanske till och med av detta.

tablett

För bäst resultat måste därför blandningarna av ingredienserna vara precis rätt.

Allt du behöver för en lyckad produktion finns hos allt-fraktfritt.se.

Produktionen måste vara noga planerad.

Det gäller att planera rätt. Det gäller särskilt släppmedel i tabletter.

Den som är väl förberedd kan spara mycket pengar. Det lönar sig alltså att undersöka vilken typ av släppmedel som man bör använda i god tid. Då blir det bäst resultat.

Det är förstås något som inte bara har med släppmedlet att göra så det är viktigt att se närmre på saker som ingredienser som motverkar fukt och förpackningar som är lätta att hantera och som ger tabletterna ett riktigt gott skydd.