Med glycerin kan du göra egna såpbubblor

Säg den som inte gillar såpbubblor. Om du använder diskmedel så kan du i regel bara göra mindre bubblor.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. Vin innehåller till exempel glycerin.

glycerin

Kan barn använda glycerol?

Glycerol är luktlöst. Vi människor innehåller också en viss mängd glycerol.

Apotekaren CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin genom kemiska processer.

Man kan framställa glycerinet på flera olika sätt.

Allt-frakfritt.se säljer glycerin.se eller på ett lokalt apotek. Du kan använda glycerinet vid hembryggning också.se.

Bunkra upp lagret med detta.

Så använder du glycerol

Såpbubblor kan bli stora med glycerol. glycerin billigt Allt som behövs är vatten, socker och diskmedel tillsammans med glycerin. Ta fram rätt verktyg och bland i en skål, klart.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Det kan man använda, enkelt. Sedan är du redo att skapa bubblor.

Såpbubblor är fina överallt. Man kan rentav göra bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller helt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Det ger verkligen stora bubblor. Det här är något du kan testa på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Hur vet jag att glycerin inte är farligt?

Om man funderar över detBör fundera på hur mycket av den produkten man redan har hemma. Det är inte farligt i flaskor. Om man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om de båda ämnena blandas uppstår nitroglycerin. Det kan explodera om man tappar det. Det här bör du förstås undvika men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck och för hudvård.