Med magnesiumstearat lossnar tabletterna lätt

Tabletter blir klara på nolltid och produktionen kan vara helt fantastiskt att beskåda. Något som man inte alltid tänker på är att det måste finnas släppmedel i tabletter. Om de inte har detta medel så kommer de att fastna på stansen som formar tabletten.

Om du vill kan du testa att använda magnesiumstearat. Med detta ämne så kan man se till att tabletterna som formas inte hänger kvar på stansen som har pressats. Formen håller sig och de är redo att paketeras.

Vad är magnesiumstearat?

Det är inte så konstigt att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter för det är precis så detta medel fungerar. Det är egentligen samma sak som en tvål.

Magnesiumstearat ger den blanka ytan. Det är normalt att dosera 0,5 till 1%. Blanda i det sist av allt. Om tabletten blandas fel blir den skör.

Magnesium stearat är vitt. Det levereras som ett pulver som du sedan pressar tabletterna av. Ämnena är säkra att använda och används vid medicintillverkning.

Snabb produktion är ett måste

Idag är snabbheten viktig. Med modern teknik så går det att köra stansar så att de jobbar på utan pauser. Med en automatiserad process kan tabletterna dessutom köras direkt till paketering.

Inga människor behövs i tillverkningen. Fel kan så klart uppstå men då kan man stoppa det och rätta till det.

En produktionsvolym på några tusen är inte ovanlig. Då används ett stanshuvud. Större maskiner kan ha större huvuden. Då går det fort.

Inga tabletter fastnar i stansen. tablettpress
I alla fall inte då man använder magnesiumstearat.

Tillverkningen har inte råd att stanna upp. Om en stans blir klibbig så betyder det ofta tvärstopp, jam i maskinen som måste köras baklänges och det kan sitta hårt innan det lossnar. Tablettstansen kan skadas.

mikrokristalinsk

För att det ska flyta på bra måste klibbmedlet bestå av 20 % och släppmedlet uppgå till 1 %.

Allt du behöver för en lyckad produktion finns hos allt-fraktfritt.se.

Produktionen måste vara noga planerad.

För att tillverkning av tabletter ska bli smidig och snabb så måste man ha god planering. Du får inte glömma bort att planera för släppmedel i tabletterNA.

Med god planering så kan man spara pengar och tid. Ett tips är att kontrollera vilket släppmedel du använder. Då blir alla nöjda.

Men du får inte slarva med något moment då kan processen gå förlorad.