Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. En bra handtvål ger dig ett bra virusskydd. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Många tror felaktigt att handsprit skyddar mot coronaviruset. Handspriten tog slut överallt. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Det är ingen ny information precis.

Med handtvål kan du undvika influensa

desinfektionsmedel

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. Tänk på att tvålen är alkoholfri. Bakteriedödande tvål är skonsam mot huden men aggressiv mot virus. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

När det blir influensatider eller då du märker att många blir sjuka kan du repetera reglerna för korrekt handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Skölj sedan händerna.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Tvätta händerna med handtvål efter varje toalettbesök. Tvätta händerna om du har varit ute. Tänk på att även ha tvål i köket. Då glömmer du inte bort det.

När får du smitta på dina händer?

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. alcogel Snöa inte in på bara handtvål.

Du kan också använda bakteriedödande medel på ytor som du ofta tar i. Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Tänk på andra i tider likt dessa. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Tänk på att tvätta händerna

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Därför är det bra att se till att alla badrum och kök har gott om både tvål och antibakteriell spray. Både hemma och på arbetsplatser.