Om du har bikarbonat så klarar du det mesta

Vissa saker kan man ju inte vara utan. Det är bra om man håller sig med det allra nödvändigaste. Det är ju bra om man kan ha lite bikarbonat hemma.

bikarbonat

Bikarbonat är en form av natriumsalt. Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är vitt salt som inte löses på en gång i vatten. Detta kan du använda bikarbonatet till.

Ta hand om dig med bikarbonat

Du kan bota halsbränna med bikarbonat. Människors magsyra har ett lågt PH-värde. bikarbonat Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. Det finns olika huskurer för halsbränna.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Gör detta innan du äter och inte efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Det måste vara rent i huset för att man ska må bra

Lite smuts blir man kanske starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Smeta på handfat i badrum och kök eller på prylar som har fått fettfläckar för att snabbt få rent. Det är mycket effektivt. Om man ska städa med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till flera månaders städbehov.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

Man kan säga att det är samma. Bakpulvret innehåller natriumbikarbonat, stärkelse och syra Det här är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Om du bakar med bikarbonatet så kan du använda mindre av det. Om det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Bikarbonatet ger bäst effekt om det är en syrligare smet som ska jäsas. Det kan vara filmjölk eller juice. Men du kan också ta det säkra före det osäkra och använda bakpulver.