Så gör du för att använda en tablettpress

Tabletter är en bra uppfinning. Tabletterna gör det enklare att äta medicin och kosttillskott. Med en tablettpress kan du göra egna tabletter. Man kan tillverka glukosamintabletter och mycket mer på detta vis.

tablettpress

Flera produkter med samma tablettpress

TablettpressEN kan användas om och om igen. Så fort du är färdig med produktionen av glukosamintabletter kan du producera andra sorter.

Glukosamintabletter är en variant i sig. De lindrar dina ledsmärtor på tre veckor. De blir till smörjvätska i lederna. De har alltid varit kosttillskott fram till nyligen.

Sen klassade läkemedelsindustrin glukosamintabletterna som läkemedel. Man minskade också den rekommenderade dosen till 625 mg två gånger dagligen. Dosen måste vara mycket högre om den ska ha effekt på smärtan.

Efter en tid kom problemen tillbaka. Då fick man receptbelagda tabletter utskrivna istället. Tabletterna finns i starkare form men då endast till djur. Rätt åt läkemedelsindustrin.

Maskinen är lätt att hantera. Det är släppmedlet som gör att tabletterna inte fastnar. Formen är lika enkel att använda, den.

Du kan utföra olika uppdrag

Beroende på den tablettpress som används så är det möjligt att anta olika uppdrag och volymen kan vara mer eller mindre stor. tabletter
Det tar längre tid att stansa fler tabletter men det behöver inte vara tal om någon evighet.

Den avancerade tekniken gör att processen tar kortare tid. Med stansen pressas tabletterna samman. Olika former ger olika utseende.

Den kan producera flera 1000-tabletter. Kika på de olika tablettpressarna via https://www.lfatabletpresses.com/.

Stora maskiner kan ha upp till 32 huvuden. Den kraftfulla motorn gör att tillverkningen går lekande lätt.
En tumregel är; ju fler huvuden desto fler tabletter.

Genom tablettens sammansättning blir den enkel att hantera. Vissa ingredienser är lämpliga att göra till tabletter som de är.

Om du provar att stansa socker kanske du aldrig får loss stoppet. Saigonkanel kan du inte heller göra tabletter av. De fyller man kapslar med.

Klibbmedel kan vara en dextrin, akaciagummifiber etc. Men mikrokristallinisk cellulosa är det vanligaste. 20 % är en bra blandning.

Det finns olika släppmedel men magnesiumstearat brukar användas mest. Surfa in på allt-fraktfritt.se och köp allt du behöver.

Pulver är svårast att blanda. Ska du göra små volymer måste du ändå ha maskiner. Eller blanda för hand med en stor plastsked och titta på vad man gör.

Blanda i klibbmedlet första. Sedan blandar du i släppmedlet. Tabletten blir skör om du blandar alltför noga.

Om tabletten håller när den tappas i golvet är den klar. Prova en hårdhetsmätare om du vill.

Om du vill att det ska gå riktigt snabbt så ska du välja 32 huvuden. Då kan du behöva använda flödesmedel. Det kan behövas för pulvret.

Det är vanligt att blanda i lite färg också. Man kan också sätta till sprängmedel så tabletten löses upp snabbt i magen, eller medel som gör att den tar lång tid att lösa upp och blir en deposittablett.
Med maskinen kan du göra egna halstabletter.

Tänk på hygienen

Det är viktigt att bakterierna stängs ute. Det är därför dem som arbetar med tablettillverkning tänker på renligheten.

Man rengör alltid tablettpressen. Det är viktigt att gå igenom maskinens alla delar. Då kan din blandning bli skadlig.

Tabletter med känsliga ingredienser måste kontrolleras extra varsamt. Då är det viktigt hur du är klädd.

Medel som skyddar maskiner och tabletter

Om du ska använda en tablettpress måste tabletterna hålla. Det här kommer att hända om man inte använder sig av smarta medel som ser till att både tablett och maskin skyddas. Använd rätt klibbmedel så är det ingen fara.

Med rätt blandning blir det bra. De håller längre. Det finns olika verktyg som du kan välja till. Det gör det lätt att tillverka olika former och storlekar av tabletter med samma press. Stansens hårdhet kan också ställas in.

Du skyddar maskinen genom att använda den på ett korrekt och riktigt sätt. Då har du nytta av den i många år framåt.