Så skyddar du dig mot cononavirus och bakterier och virus

Förr förknippade vi namnet corona med grillkvällar, nuförtiden är det någonting helt annat. Det nya viruset orsakar rädsla.

Cononavirus är farligare än så. Nu vet man att coronaviruset är smittsamt under en längre tid, det gör viruset helt unikt. Kanske har du viruset utan att du vet om det.

Symtomen för cononavirus

Symtomen för cononaviruset varier beroende på den som smittas. Många tror att det bara handlar om feber och värk. Många som har cononavirus upplever hosta och andningsbesvär.

Du måste göra mer än att bara leta efter symtom hos andra. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Det krävs flera krafttag för att undvika smitta

Steg 1 är att stärka immunförsvaret och det är så lätt som att ta C-vitamin i förebyggande syfte. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Du kan öka dosen om du får sjukdomen.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Flera butiker i Sverige säljer fortfarande Kolloidalt Silver. Ett tips är att spraya alla grönsaker och all frukt man köper och låta lufttorka. Viruset dör direkt.

Coronaviruset kan överleva upp till 3 dagar på ytor och Anders Tegnell vid Folkhälsoinstitutet uppmanar folk att hosta i armvecket. Därför måste vi vara uppmärksamma.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Det är bara vissa masker som är virustäta. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Så pass många att det blev slut på handsprit på apoteket! Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Om du vill bekämpa corona så ska du inte välja handspriten.

Man kan få bättre effekt med andra metoder. Medlet som du använder måste vara snällt mot huden. Handdesinfektion som desinfektionssprit med alkohol kan vara mycket skadlig för huden. Med alkohol kan hudens eget fett lösas upp.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

Ofta glömmer vi bort hur kraftfull en vanlig handtvätt kan vara. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Se bara till att du använder mycket och att du gnider in händerna under minst 20 sekunders tid. Barnen måste också följa samma rutiner.

Det får aldrig ta slut på ytdesinfektion

För att skydda dig mot bakterier och virus måste du även vara noga med ytor som du tar i dagligen. Många vet säkert att handtag är fulla av bakterier.

Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du ta död på alla typer av bakterier och virus. Det är lika viktigt som tvål. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Vi måste hålla oss lugna

Stress är en vanlig orsak till att du har ett nedsatt immunförsvar. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. Gör det du kan och håll dig lugn för bästa möjliga virusskydd!