Så tillverkar du tabletter i samma tablettmaskin

I vissa jobb kan man använda samma maskin flera gånger. Men när man tillverkar tabletter är det annorlunda.

Tabletterna kan ju blandas ihop. Man får inte blanda flera ingredienser i samma tablettmaskin.

Gör tabletter på ett säkert sätt

Innan processen med att tillverka tabletter kan börja måste du se över din arbetsstation. Stora produktioner kan kräva en checklista där man går igenom de ytor och punkter som ska ses över.

Är det något material som fattas? Se till att det inte ligger några rester kvar i tablettmaskinEN. Hygienen är a och o här.

Var försiktig med hur du hanterar materialet. Om du jobbar metodiskt och koncentrerat så kommer du att lyckas. Producera inte mer än vad du behöver. På så vis blandar du inte ihop dem.

Det är viktigt att tvätta alla maskiner. Det är viktigt att du följer GMP, tillverkningsseden. Det hindrar att misstag begås även om det kan kännas onödigt för den som gör det. Om du vill vara på den säkra sidan kan du även prova att journalföra det.

Använd detta under produktionen

Kontrollera alla verktyg innan du börjar tillverka tabletter. Men man får inte glömma bort att människor som ser över processen också är en form av verktyg. Det är viktigt att du är korrekt klädd.

Linne är ett bra material som inte fäller och som är lätt att hålla rent. Även de som jobbar vid tablettmaskinEN ska vara rätt klädd. Kläderna bör täcka alla kroppsdelar. Att tvätta händerna ska vara en rutin. Då minskar du uppkomsten av bakterier i medicinen.

Efteråt kan man tvätta kläderna. Om du ska producera fler tabletter kan du byta kläder. Om du inte kan tvätta. En del tvättmedel blir kvar på kläderna efter tvätt.

Du måste också skydda din övriga personal. Det är viktigt med bra handskar. Då kan du vara säker på ditt skydd.

Se också över dina skor. dragerad
Inte bara för att den som ska stå och tillverka tabletterna i en tablettmaskin behöver ett gott stöd. Vissa skor är bättre än andra för detta ändamål.

Att jobba med droger

dragering

Det finns mediciner som är extra känsliga vad gäller överföring mellan olika produktioner. Tänk på det när du använder hormoner med levande mikroorganismer. Då måste du ha särskild skyddsutrustning.