Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Att vi känner skräck för den pandemi som coronaviruset står för är inte konstigt. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Du måste skydda dig själv och andra runt om dig

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Alla som blir smittade får inte symtom.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Myten om handsprit lever kvar. Spriten tar inte alla virus. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

ytdesinfektion

Handsprit är inte nödvändigt. antiseptisk tvål Det är inget problem att det är slut. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Om du använder handsprit så kan huden bli torr och spricka. Det händer oftast när du desinficerar händerna ofta. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Tänk på ytdesinfektion också. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.