Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Sjukdomen är helt ny. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Du måste desinficera

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Att tvätta händerna noggrant under minst 20 sekunders tid med handtvål är ett bra sätt att motverka smitta på.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Du måste tvätta ofta. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Det är viktigt att använda tvål. Det ger ett bra grundskydd.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Virus och bakterier finns i alla hem. Det är inte bara under influensatider som du behöver vara uppmärksam. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Var skyddad året runt

Glöm bort apotekens handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Kombinationen av en bra antiseptisk tvål och en smart bakteriedödande spray bör du alltid ha tillgång till. Ha dem hemma jämt. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

beställa

Vad är ytdesinfektion?

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Det är väl känt att virus som coronaviruset smittar luftvägen men också helt enkelt för att folk tar på besmittade ytor och sedan pillar sig i ansiktet. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.