Vilka produkter fungerar mot coronavirus?

Då det ännu inte finns något färdigt vaccin och heller ingen medicin mot Corona är det många som funderar på om det finns produkter mot coronavirus. Några enkla medel finns det ändå. Man måste komma ihåg att tvätta händerna.

Så enkelt är det!

Det har länge pratats om vikten av proper handtvätt för att klara sig från att bli smittad av coronavirus. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Antiseptisk tvål kommer inte att desinficera på rätt sätt om du sköljer bort den för snabbt.

För bästa möjliga resultat ska handtvål eller antibakteriell spray för händer appliceras rikligt. Var noga när du tvättar händerna, låt minst 20 sekunder passera. Därefter är det bara att spola av händerna. Om du har en bra bakteriedödande tvål kommer du inte att behöva handsprit från apoteket mellan handtvättstillfällen.

Tänk på att du efter handdesinfektion inte ska torka dina händer på en smutsig handduk. Många väljer att köpa engångsservetter för att hålla koll på renligheten. Använd det som känns rätt för dig.

Coronavirus på ytor i ditt hem och på jobbet

Du måste tvätta av alla ytor. Ibland kan du ju ta i skitiga handtag, då måste du tvätta dig igen. De som bor i flerfamiljshushåll ser det som extra viktigt.

Nu vet man att coronavirus överlever i flera timmar och kanske dagar. Det räcker inte bara med en natt. Med en antibakteriell spray för ytdesinfektion kan du ta hand om alla ytor som du kommer i kontakt med. Det är lätt.

handsprit

På så sätt håller du ytorna rena. Det går bra att använda en säker spray som är bakteriedödande på allt från frukt till mjölkpaket. Dessa är bättre produkter mot coronavirus.

Tänk efter före

Många har börjat att äta C-vitamin. Är billigare i pulverform.
Det räcker med 1 gram. Oftast gör det nytta långt tidigare. En del kan rekommendera 6 gram per dag om man blir smittad.

Kolloidalt silver säljs som kosttillskott i USA. smittstopp Man vet inte om det fungerar. Om man vill veta mer kan man besöka Annika Dahlkvists blogg.
Du kan spraya kolloidalt silver på grönsaker och frukt. Viruset dör. Bästa fabrikat är IONplus.

I TV ger Anders Tegnell goda råd, han låtsas som att allt är frid och fröjd. Snart kan ingen följa de rekommendationer som utfärdas. Hosta skall man göra i armhålan.
Det nya viruset lever längre än andra virussorter. Anders Tegnell sa det för ett decennium sedan. Näsdukar och servetter är bra att ha. Var kritiskt till tips och råd. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Hjälper handskar mot viruset?

Många rekommenderar handskar som produkter mot coronavirus. Du kan använda handskar överallt. Vissa produkter är inte virustäta. Försöka att inte röra vid dig när du har handskar på. Så kan coronavirus komma in i kroppen.

Ansiktsmasker kan också vara bra men bara om de är professionella av klass 3. De enklare varianterna skyddar inte mot coronavirus. De har ingen verkan alls.

Ett tips är att tänka mer på vad du gör med dina händer. Använd rätt handdesinfektion så är det ingen fara. Särskilt om du samtidigt är noggrann med att inte pilla dig i ansiktet när du inte är säker på att dina händer är rena.